Cheile Sohodolului se întind pe aproximativ 10 km în interiorul Munţilor Vîlcan şi au aspectul unui canion săpat în stîncă.
Apa este arhitecta frumuseţilor pe care le vezi în jur. Formaţiunile de roci care au aspectul unui inel, sunt creaţia vîntului.
De fapt, Inelul pare că se aseamănă cu o fereastră prin care se poate vedea cerul decupat în mod artistic.
Tot aici găseşti şi alte sculpturi în piatră. Dintre acestea Steiul, Cuptorul şi Nările se lasă cel mai uşor cercetate de către ochiul turiştilor.
Trebuie să fii foarte norocos ca să găseşti Peştera Popii deoarece nu există nici un indicator care să semnaleze existenţa acesteia. Şi totuşi, aici au fost descoperite picturi rupestre care reprezintă siluete antropomorfe stilizate, de culoare neagră.
Zona este şi rezervaţie floristică, dacă mergi la primăvara în Cheile Sohodolului, este imposibil să nu găseşti măcar una dintre cele 300 de specii de plante specifice acestor locuri.
De asemenea, în acelaşi anotimp, este posibil să te întâlneşti cu vipere cu corn şi chiar cu scorpioni.
Aceste chei le găseşti la aproximativ 15 km de Tîrgu–Jiu. De pe ruta principală a drumului naţional DN 67, vei observa o ramificaţie care te duce pînă sus.
Drumul este bine amenajat şi poate fi parcurs cu maşina, cu bicicleta sau cu piciorul. Asigură-te, însă, că ai plămîni buni pentru că vei urca abrut pînă să ajungi în "canionul" Gorjului.
O altă modalitate de a ajunge aici este drumul european E79 dintre Tîrgu–Jiu şi Deva, după care este nevoie să găseşti drumul 67D, iar mai apoi, vei urma un drumul forestier.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu