luni, 11 martie 2013

Grădina zoologică Constanţa







       Patrimoniul acestui obiectiv detine avifauna acvatica (pelicani, lebede, rate si gaste salbatice), avifauna terestra (pauni, fazani) si mamifere (mufloni, cerbi lopatari, capriori), care se regasesc in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si Rezervatia Negureni. Mare parte din aceste exemplare sunt monumete ale naturii si specii rare cu o reprezentare tot mai redusa in biotopurile naturale.
Unele exemplare au fost obtinute prin schimb cu alte Gradini Zoologice iar altele au fost achizitionate sau donate. Anual s-a reusit reproducerea si cresterea in captivitate a numeroase exemplare apartinand unor specii variate (mufloni, cerbi lopatari).
 





In cadrul Microrezervatiei puteti intalni, intr-un cadru natural deosebit, un numar de 19 specii cu un efectiv de peste 100 exemplare.

Toti acesti "locatari" beneficiaza de spatii de "cazare" conform normativelor europene, tendinta actuala fiind eliminarea platformelor betonate si a barelor metalice imprejmuitoare. In prezent si aceasta sectie este in plina moderizare si in continua activitate de crestere si diversificare a efectivelor. Se intentioneaza ca acest cadru natural sa devina nu doar o zona de vizitare ci una de relaxare si chiar agrement, de petrecere a timpului liber intr-un mod educativ si placut.





In timpul sezonului estival, pe lacul natural din incinta Microrezervatiei puteti admira coloniile de pelicani si lebede plutind maiestuos.
In sezonul rece, toate exemplarele avifaunistice beneficiaza de adaposturi incalzite.




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu